Telefoon: 06-16993788

E-mail: info@hartenkreet.com

Rouwbegeleiding

De intensiteit van de rouw wordt bepaald door de intensiteit van de liefde.’      (W.Worden, 1988)

Niet voor niets wordt er soms gesproken over rouwarbeid. Het duidt op een verwerkingsproces: het aanvaarden van het geleden verlies, het doorleven van de daarbij behorende gevoelens en een nieuwe weg vinden in het leven zonder wie je zo dierbaar was.

Helaas vindt menigeen het vaak niet normaal dat emoties worden geuit. Alles is erop gericht dat het leven  ‘gewoon verder gaat’, het liefst zo snel mogelijk en zonder al te veel moeilijkheden. Flink zijn en doorzetten is het devies. Je wordt geprezen wanneer je heel snel weer aan het werk gaat. Je bent ‘gelukkig’ weer  ‘de oude’.

Als rouwbegeleider ben ik in staat om te luisteren, mee te denken, door te vragen en me in te leven. Ik kan u tot steun zijn door ruimte te geven aan uw levensverhaal waardoor u ‘op verhaal’ kunt komen. Dan kunt u al vertellend uw levensweg (her)vinden.

Er zijn veel dingen waarvan we bewust gemaakt kunnen worden en die ons in staat zullen stellen ons te verheffen uit wat, op een bepaald moment, de scherven van ons leven lijken te zijn en terug te keren naar een zekere mate van geluk.

 

Troosten is iemand

Bewust maken van zijn eigen kracht

Die sterker is  dan alles wat nu gebeurt

En waardoor de toekomst verlamd schijnt.

Troosten is

Een diepere laag aanraken

Onder de pijn

Waaraan iemand lijdt.

                                                    Jan van Kilsdonk

Rouw– en Verliesbegeleiding